13 fotografer och 24 bilder – Vernissage 4 juni på Timrå Bibliotek

Det är nu klart att det är 13 fotografer som blir representerade i Timrå kommuns sommarutställning på Timrå bibliotek.

-Vi fick in fantastiska bidrag och jag blir bara stoltare och stoltare över hur otroligt vackert det är i Timrå, säger juryns ordförande tillika kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand.

Det var i slutet av mars som Timrå kommun utlyste en fototävling i syfte att visa upp Timrå. Över 100 bilder skickades in och en jurygrupp bestående av politiker, tjänstemän och en fotograf, valde till sist ut 24 bilder som kommer att visas på Timrå bibliotek med vernissage måndagen den 4 juni klockan 18.00.

-Juryn har gjort ett bra arbete och är en bra mix av fotografers kompetens och bilder som genomsyras av mångfald, stolthet, magi och verklighet. Vi hoppas på att den här utställningen kommer att bli ett återkommande arrangemang, avslutar Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, Timrå kommun.

 

Medverkande fotografer

Ann-Marie Stålgren

Annica Westerlund

Liliann Hellberg

Stefan Grahn

Stig Carlsson

Faisal Hidri

Lennart Westerlund

Robin Runsvik

Markus Lundholm

Eva Leander

Irina Schödin

Thomas Zemturis

Magnus Thorsell Graffiti

Utställningen pågår till och med den 17 augusti.

 

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58.

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00.

Vinnarna i vykortstävlingen utsedda

Nu är tre vinnare utsedda i vykortstävlingen och det blev en spännande mix mellan nytt och gammalt.

Över 150 tävlingsbidrag deltog i Timrå kommuns vykortstävling. Juryn, bestående av tjänstemän, företagare, och politiker enades till slut om tre vinnare.

– Det var fantastiskt roligt att ta del av bilder som inkom och att få se hur de har valt att återge sitt Timrå,  säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tillika jurygruppens ordförande.

Juryarbetet

Av de 150 inkomna bilderna gjordes ett urval av kommunens urvalsgrupp. Därefter tog juryn vid och valde bland 15 bilder. Fotografernas namn var inte angivna vid den processen.

– Vi var överens men jag fick använda utslagsrösten då två bilder fått lika många röster men allt gick mycket lugnt till, skrattar juryordförande Ewa Lindstrand.

Följande bilder är vinnare i tävlingen:

Båt & bro
Fotograf Urban Rundblom

En bild med både stillhet och rörelse –signifikativa kännetecken i Timrå – vi erbjuder lugn och ro men närhet till puls och upplevelser. Vi ror saker i land i Timrå!

Paraplyer
Fotograf Liliann Hellberg

Lekfullhet och mångfald när Folkanhjärtat flyttar scenen från Söråker till Timrå. En färgstark bild som beskriver något mer, här får alla plats – the Sky is the Limit!

Bro
Fotograf Annica Westerlund

Ett magiskt ljus med enkel och ren komposition som speglar möjligheter – här möts dåtid i nutid på en plats full av historia där vi skapar själ och passion för framtiden. Fagerstranden – då ett industriområde – nu ett uppskattat rekreationsområde!

Vykort

Nu är vykorten skickade till tryckeriet och kommer bland annat finnas till försäljning på turistbyrån i sommar.

– Det här har varit ett roligt arbete att använda den kompetens som finns runt om i Timrå och att nu ge våra turister och medborgare möjligheten att skicka vykort som är fotograferade av Timråambassadörer, avslutar Fredrik

Eriksson, besöksnäringsansvarig, Timrå kommun.

Vykorten kommer att sälja till ett förmånligt pris och vinnarna får förutom äran också en middag och entré till årets Folkan Waterfront.

 

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58.

Fredrik Eriksson,  besöksnäringsansvarig , tfn: 072-216 60 77

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00.

Bli ambassadör

Vill du bli en av ambassadörerna för oss? Det är inte svårt, anmäl ditt intresse till info@fromtimrawithlove.se

Du blir då inbjuden till våra ambassadörsträffar och får information om hur du kan hjälpa till.

Välkommen!