Ett stärkande år

Under 2018 har vi spridit fler goda bilder från Timrå. Förutom allt gott som redan sker i förenings- och näringslivet samt i samhället i stort med inflyttning och byggprojekt. Vi blir fler och fler som känner stolthet och vill sprida kärlek från Timrå.

From Timrå with love är vårt platsvarumärke för Timrå som är ett politiskt beslut. Det innebär att Timrå kommun ska vara en motor för att stärka arbetet men kommunen äger det inte. Det gör du – du som bor här, du som verkar i kommunen och du som besöker aktiviteter. Det är alltså du, i det du gör, som stärker bilden, ökar attraktiviteten och bidrar till kommunens utveckling, genom stolthet, passion och allt gott du pratar om Timrå.

Under året har vi fått flera tusen taggade bilder på Instagram, hashtagg fromtimråwithlove. Timrå kommun har deltagit vid flera aktiviteter runt om i kommunen, bland annat Folkan Waterfront, Golfveckan, Y-dagen, nationaldagsfirande och andra mässor och event. Dessutom har vi arrangerat vykortstävling och fotoutställning, vilket har varit mycket uppskattat av både besökare och deltagare.

I det lilla sker det stora…
Vi är otroligt glada över alla er företagare och föreningar som väljer att på ett eller annat sätt marknadsföra From Timrå with love i er profilering. Vi har också börjat med gästinstagrammare på From Timrå with loves konto.

Är du vår nästa gäst? Kontakta oss och berätta!

Tillsammans skapar vi en bättre bild av Timrå – tack för att du bidrar!

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, Timrå kommun

#ftwllogen2018

Tävla och vinn om platser i hockeylogen!

Älskar du Timrå? Då ska du vara med i vår instagramtävling som pågår mellan den 25 november till 20 december.

För att vara med och tävla behöver du ett öppet Instagramkonto där du publicerar dina bilder med taggen ftwllogen2018. Visa dina platser, aktiviteter –ja, helt enkelt det goda livet i Timrå! Tio vinnare utses som får två platser till Timrå kommuns hockeyloge den 30 december då Timrå IK möter Linköping HC. Det blir en trevlig tillställning med middag, möte med andra Timråambassadörer, presentation om From Timrå with love och slutligen hejar vi fram Timrå IK till tre poäng.

Vinnarna presenteras på Instagram på självaste julafton.

Lycka till!

13 fotografer och 24 bilder – Vernissage 4 juni på Timrå Bibliotek

Det är nu klart att det är 13 fotografer som blir representerade i Timrå kommuns sommarutställning på Timrå bibliotek.

-Vi fick in fantastiska bidrag och jag blir bara stoltare och stoltare över hur otroligt vackert det är i Timrå, säger juryns ordförande tillika kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand.

Det var i slutet av mars som Timrå kommun utlyste en fototävling i syfte att visa upp Timrå. Över 100 bilder skickades in och en jurygrupp bestående av politiker, tjänstemän och en fotograf, valde till sist ut 24 bilder som kommer att visas på Timrå bibliotek med vernissage måndagen den 4 juni klockan 18.00.

-Juryn har gjort ett bra arbete och är en bra mix av fotografers kompetens och bilder som genomsyras av mångfald, stolthet, magi och verklighet. Vi hoppas på att den här utställningen kommer att bli ett återkommande arrangemang, avslutar Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, Timrå kommun.

 

Medverkande fotografer

Ann-Marie Stålgren

Annica Westerlund

Liliann Hellberg

Stefan Grahn

Stig Carlsson

Faisal Hidri

Lennart Westerlund

Robin Runsvik

Markus Lundholm

Eva Leander

Irina Schödin

Thomas Zemturis

Magnus Thorsell Graffiti

Utställningen pågår till och med den 17 augusti.

 

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58.

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00.

Vinnarna i vykortstävlingen utsedda

Nu är tre vinnare utsedda i vykortstävlingen och det blev en spännande mix mellan nytt och gammalt.

Över 150 tävlingsbidrag deltog i Timrå kommuns vykortstävling. Juryn, bestående av tjänstemän, företagare, och politiker enades till slut om tre vinnare.

– Det var fantastiskt roligt att ta del av bilder som inkom och att få se hur de har valt att återge sitt Timrå,  säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tillika jurygruppens ordförande.

Juryarbetet

Av de 150 inkomna bilderna gjordes ett urval av kommunens urvalsgrupp. Därefter tog juryn vid och valde bland 15 bilder. Fotografernas namn var inte angivna vid den processen.

– Vi var överens men jag fick använda utslagsrösten då två bilder fått lika många röster men allt gick mycket lugnt till, skrattar juryordförande Ewa Lindstrand.

Följande bilder är vinnare i tävlingen:

Båt & bro
Fotograf Urban Rundblom

En bild med både stillhet och rörelse –signifikativa kännetecken i Timrå – vi erbjuder lugn och ro men närhet till puls och upplevelser. Vi ror saker i land i Timrå!

Paraplyer
Fotograf Liliann Hellberg

Lekfullhet och mångfald när Folkanhjärtat flyttar scenen från Söråker till Timrå. En färgstark bild som beskriver något mer, här får alla plats – the Sky is the Limit!

Bro
Fotograf Annica Westerlund

Ett magiskt ljus med enkel och ren komposition som speglar möjligheter – här möts dåtid i nutid på en plats full av historia där vi skapar själ och passion för framtiden. Fagerstranden – då ett industriområde – nu ett uppskattat rekreationsområde!

Vykort

Nu är vykorten skickade till tryckeriet och kommer bland annat finnas till försäljning på turistbyrån i sommar.

– Det här har varit ett roligt arbete att använda den kompetens som finns runt om i Timrå och att nu ge våra turister och medborgare möjligheten att skicka vykort som är fotograferade av Timråambassadörer, avslutar Fredrik

Eriksson, besöksnäringsansvarig, Timrå kommun.

Vykorten kommer att sälja till ett förmånligt pris och vinnarna får förutom äran också en middag och entré till årets Folkan Waterfront.

 

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58.

Fredrik Eriksson,  besöksnäringsansvarig , tfn: 072-216 60 77

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00.

Bli ambassadör

Vill du bli en av ambassadörerna för oss? Det är inte svårt, anmäl ditt intresse till info@fromtimrawithlove.se

Du blir då inbjuden till våra ambassadörsträffar och får information om hur du kan hjälpa till.

Välkommen!

Tävla med ditt Timrå

Visa upp ditt Timrå! För andra året i rad genomför Timrå kommun sommarutställning och vykortstävling.

Gillar du att fotografera eller har du av en slump tagit en fin bild från Timrå? Då ska du vara med i kommunens tävling med chans att komma med i fotoutställningen eller kanske bli vinnare i vykortstävlingen. 

Tävlingstid, jurygrupp och vernissage

Från och med den 20 mars till och med den 20 april kan du skicka in dina bilder. Därefter samlas en jury bestående av politiker, tjänstemän och en yrkesfotograf som tillsammans väljer ut  bilder till sommarutställningen och vykortstävlingen. 

Den 6 juni presenteras vinnarna i vykortstävlingen i samband med nationaldagsfirandet på Vivstavarv och den 12 juni är det vernissage för sommarutställningen på Timrå Bibliotek.

Tävlingsregler

Fotografens namn och adress, e-post och telefonnummer ska anges i den  e-post som ditt tävlingsbidrag skickas med.

Filen får inte vara större än 10 MB, men den bör vara större än 5 MB och hålla för tryck.

Man måste vara upphovsman till bilden och äga rättigheterna till den.

Lättare redigering tillåts av hela bilden, som justering av skärpa, färgmättnad, beskärning/rotering, kontrast och eventuell konvertering till svartvitt.

Det är inte tillåtet med vattenmärken eller namn på bilden.

Bilden får inte innehålla politiska eller religiösa budskap eller uppmana till lagbrott.

Måtten på bilden ska vara stående eller liggande och klara en bildstorlek på 40×50 cm.

Genom att skicka in sina bilder ger man tillåtelse att den används och trycks till utställningen, publiceras på Timrå kommuns webbplats och i sociala medier.

 

Skicka ditt bidrag till e-post: fromtimrawithlove@timra.se

Mer information, kontakta Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, Timrå kommun, tfn: 060-16 34 22,  e-post: marie.zetterlund@timra.se