Alla dessa fantastiska idrottsföreningar

Friskare ungdom i Timrå

Pia Thoresson

Timrås idrottsanläggningar

Mina favoritplatser i Timrå är alla dessa fantastiska idrottsföreningar och verksamheter som ställer upp i Friskare Ungdom. 2001 startade vi med fem stycken föreningar för att erbjuda Timrås högstadieungdomar mer idrott på skoltid. Idag, 2017 har vi haft samarbete med mer än 40 stycken föreningar och verksamheter. Vi erbjuder alla Timrås högstadieungdomar att få idrotta i en valfri idrottsförening en gång i veckan på skoltid.

Vår ledstjärna är att det ska vara elevernas val och därför får ungdomarna själva vara med och önska verksamheter. Vi vill samtidigt att ungdomarna i den här åldern kanske kan få ett intresse som också ska övergå i fritid. Många av ungdomarna kommer sedan tillbaka till oss som ledare. Vi vill att ungdomarna gör ett medvetet val och avstår all form av droger. Vi vill också att de ska uppträda kamratligt och sköta sin skolgång.

Tänk att våra ungdomar i Timrå har denna möjlighet att under sin högstadietid minst få pröva nio olika idrotter och ännu fler om de väljer säsongsbundna idrotter som Skönviksbacken, ishockey, konståkning, kanot och golf.

De får också en möjlighet att träffa nya vänner, flickor och pojkar och olika åldrar tillsammans. Arena och Ala skolans elever möts på ett positivt sätt.  Våra ungdomar får också en chans att upptäcka alla föreningar och anläggningar som de kanske inte upplevt tidigare. Integrationen med våra nyanlända blir naturligtvis då idrott inte behöver något språk.

Timrå kommun satsar verkligen på sina ungdomar!

From Timrå With Love