Hästsportens unika pärla i Timrås skogar

Hästsportens unika pärla i Timrås skogar

Ulrik Forsberg

Timrå Hästsportförening

I många år har jag varit hyfsat ovetande om Timrå hästsportsförenings existens. Men genom min frus hästintresse har jag kommit i kontakt med en unik pärla i min hembygd. En bit från E4, flygplats och Timrå centrum finns en hästanläggning utöver det vanliga.

Omringad av tallskog och ett stenkast från älvens klara vatten ligger en anläggning med både ridskoleverksamhet och privatstall. Här finns hundra gästboxar att använda när det är tävlingar och aktiviteter.

Stallet kryllar av barn och ungdomar som lär sig ta ansvar, hantera djur och bygga gemenskap. Som företagare i Timrå känns det extra bra att vi ger våra ungdomar bra förutsättningar.

Platsen är väl vald, här finns oändligt med skog, tallskog som har breda fina stigar att rida på. På anläggningen finns även tävlingsbanor för islandshästar och här håller klubben Kraftur Islandsförening sina tävlingar och träningar.

Själv rider jag inte särskilt mycket men jag uppskattar atmosfären och känslan bland hästarna och alla ungdomar. Våran Denver är en riktig buse som alltid kommer när jag ropar, han vet ju att han oftast får sig en morot.

From Timrå With Love