Livet är enkelt och livet är gott!

Livet är enkelt och livet är gott!

Pia Niemi

Timrå

Timrå. Timmer-å. Tallarna och Indalsälven. Skog och hav – blått och grönt, som är mina favoritfärger. Här i Timrå har jag hittat omväxlingen, och lugnet i det storslagna småskaliga. Och jag trivs – här är jag omgiven av vatten! Älven på ena sidan, havet på den andra.

När flyget går in för landning ser jag naturreservatet med Sveriges största kustdelta och inne på flygplatsen simmar karparna i den lilla dammen i entrén. Några kilometer bort på torget i Vivsta sprutar fontänerna (och vi tar en glass i solen). När de stora artisterna som Ola Salo och Miriam Bryant uppträder på Folkan Waterfront finns havet bredvid och ljudet har aldrig varit bättre. När cirkusen kommer till ”byn” ligger älvbrinken alldeles i närheten, lite skymd av skogen där intill elljusspåret.

Många är badplatserna (ska vi åka till havet eller nån av sjöarna idag?) och kommer vi sent hinner småbarnens tjut och stoj försvinna. Kvar är de solvarma klipporna, den mjuka sanden och vågorna som lugnt slår mot stranden. På vintern blir det frusna vattnet på Indalsälven eller i Fagervik underbara ställen att åka skidor på: då lyssnar jag på vinden och isen som smäller, knäpper och dånar. Men nu är det sommar och nere vid den flera kilometer långa strandpromenaden väntar frisbeegolfen. Jag packar picknick-korgen och tar fram cykeln och vi drar iväg i den ljumma kvällen. Livet är enkelt och livet är gott!

 

From Timrå With Love